Viña Española

Naveran Brutissime Brut Ekologisk

Naveran Brutissime Brut Ekologisk

Producenten: Cavas Naveran

Ursprung: Cava, Spanien

Druvor: Macabeo 30%, Parellada 25%, Xarel-lo 25%, Chardonnay 20%,

Lagring: 12-24 månader på flaska

Art.nr: 77412

Varukategori: Vin, Mousserande, Cava

Storlek: 750ml

Alkoholhalt 12.5%

Allergiinformation: Innehåller sulfiter.

Om drycken

Naverans vingårdar ligger i de högst belägna delarna av Penedès på mellan 500-800 meter över havet. Detta ger utmärkta förutsättningar för produktion av de mousserande viner som Naveran är kända för. Efter skörd i september/oktober pressas druvorna. Jäsning av de tre druvtyperna sker var för sig i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Cupage i november, sedan tirage och en andra jäsning på flaska med champagnemetoden under två års tid.

Vinet bjuder på en lätt gyllene färg med en pigg, ungdomlig mousse. En klassiskt generös doft som utstrålar färsk mandel, citrus, citrongräs, grönt äpple och kamomill. Smaken är uppfriskande och livlig med en fint inbäddad krämighet, elegant frukt med krossat päron och nötiga toner som följs av en lång och krispig finish. Ett vin med stort användningsområde från aperitifen med salta mandlar, via sushin, till den rökta laxen med pepparotskräm.

Smakbeskrivning

Frisk doft av solmogen gul frukt som gula äpplen. Hög syra, fin mousse. Passar bra som apertif eller till salta och feta tillbehör.

Om producenten

Berättelsen om Cavas Naveran börjar med kärlek. I mitten på 1800-talet kom unge Pablo Parellada tillbaka från en resa till Argentina och gifte sig med dottern till Markisen av Naveran. Familjen Parellada de Naveran har sedan dess fortsatt att producera Cava.

Can Parellada är en av de största gårdarna i området och består av 110 hektar som är uppdelade i odlingar och bostadsyta. Vingården är belägen i centrala Penedés, här odlas vita inhemska druvor, Macabeu, Xarel-lo, och Parellada. Dessutom internationella vita varianter som Viognier och Chardonnay samt röda Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Tempranillo och Merlot.

Naverans årliga produktion ligger på 500 000 flaskor, hälften av dessa är Cava. Man har en källare som har lagringskapacitet för cirka 1 000 000 liter vin. Här finns både ståltankar och franska ekfat från Limousin.