Ny årgång av Enate Chardonnay 234

Publicerat: 1/4 2019

Nu finns årgång 2018 av Enate Chardonnay 234 ute!

Enate grundades i början av 1990-talet och har snabbt blivit ett mycket uppskattat vineri i spanien. Varje etikett är designad av nutida spanska konstnärer och just denna etikett är signerad Pepe Cerdá.

De äger alla sina vingårdar och jobbar på ett mycket miljömedvetet sätt även om de inte har en ekologisk certifiering. Namnet 234 är den vingårsdlott som druvorna till detta vin kommer från.

Druvorna skördas för hand nattetid och transporteras till vineriet i små backar för att undvika att druvorna skadas. Vid vineriet pressas druvorna i pneumatiska pressar och får därefter undergå fem timmars skalmaceration varpå musten kyls ned och lämnas att klarna under 48 timmar. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar vid 16°C. Efter jäsning klarnas vinet med bentonitlera och kylstabiliseras vid -5°C.

Enate 234 Chardonnay har rik och rund fruktkaraktär med inslag av gröna äpplen, solmogna persikor fänkål, guava och passionsfrukt. Detta är ett vin som med fördel kan severas till såväl smakrikare fiskrätter som fågel, fläsk och kalv.

https://www.vinaespanola.se/drycker/enate-chardonnay-234-2018

Senaste blogginläggen