Beaune-Grèves Les Trois Journeaux Premier Cru 2017
Sebastian berättar om drycken
Namnet på detta vingårdsläge kommer av att det gamla begreppet Journal (0,33Ha) vilket är den ytan en häst kan plöja under en dag.
Skörden sker manuellt och följs av både manuell och optisk sortering av druvorna. Druvorna avstjälkas helt och man låter musten kallmacerera med druvskalen 15-18 dagar innan jäsningen som tar 5 till 6 dagar. Efter jäsningen pressas vinet varsamt med pneumatisk press och lagras 16 till 18 månader i ekfat varav 40% är nya och resten ett eller två år gamla.
Mer om denna dryck
Artnr | MT17 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14% vol. |
Druvor | Pinot Noir (100%), |
Lagring | 16-18 månader på franska ekfat varav 40% nya. |
Hållbarhet | 2019-2032 |
Serveringstemp | 15-17°C °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Jancis Robinson: 16/20 (2017)