Centenario Don PX

Centenario Don PX

Vin, Starkvin, Sherry, Sött, — Från producenten Toro Albala i distriktet Montilla Moriles, Spanien
4999 kr (6249 kr inkl moms) för restauranger Artikeln kan köpas via Systembolagets privatimport. Kontakta oss för prisuppgift.

Sebastian berättar om drycken

Centenario-vinerna förmedlar vingårdens karaktär och anda. De är resultatet av ägaren Antonio Sánchez och var och en av arbetarnas ansträngningar och omsorg i åratal.

Denna Pedro Ximenez är utvald av Antonio Sánchez för decennier sedan med ett mycket speciellt syfte, att njuta av dem under julhelgen med vänner och familj. Vinerna fick bara öppnas på dessa datum, resten av året tilläts ingen
att röra dem. Idag har Antonio bestämt att det är dags att dela dem med resten av världen.

En mörk kärna med trögflytande och viskös textur där den gröna kanten vittnar om en aktningsvärd ålder. En nyanserad doft med massor av fyllning där pistage, katrinplommon, fikon, lakrits, mörk choklad, stjärnanis och melass blandas. Smaken har trots sin höga söta fått en aning mer ”torr” framtoning med en välbalanserad bitterhet och nötiga toner. Intensiv och mycket låg eftersmak med både torkad frukt och en komplex kryddighet. Vinet är en dessert i sig själv men skulle kunna ge en kick till en cheesecake på queso valdeon.

Endast 800 flaskor buteljerade

Mer om denna dryck

Artnr TA21
Volym 750ml
Alkoholhalt 17,5% vol.
Druvor Pedro Ximenez (100%),
Lagring Över 100 år på ekfat
Hållbarhet 2023-2050
Serveringstemp 12 °C
Allergiinformation Innehåller sulfiter.
Högupplösta bilder