Cepa 21 2020
Sebastian berättar om drycken
Ett modernt exempel från Ribera med en ren doft som utstrålar solmogen men frisk mörk frukt, björnbär, körsbär med lite köttiga toner och en nyanserad kryddighet från de franska ekfaten med lite vanilj och rostade kaffebönor. Smaken är tät med en bra koncentration där en underliggande syra ger lyft och friskhet tillsammans med de fint slipade tanninerna, lager av fint kryddig frukt med välintegrerade fat och en köttig, kraftfull finish. Ett rikt vin som kräver välhängda proteiner som en klassiskt grillad chuleton eller en all in burgare på högrev och oxbringa i brioche med brynt lök och wrångebäcksost!
Mer om denna dryck
Artnr | CE01 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14% vol. |
Druvor | Tinto Fino (100%), |
Lagring | 12 månader på franska ekfat |
Hållbarhet | Kan lagras 5-10 år från skördeåret. |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Guía Peñín: 91p (2019), 91p (2018), 91p (2017), 91p (2016), 91p (2015)
Wine Spectator: 91p (2019), 92p (2017), 91p (2016), 92p (2015), 90p (2014)
James Suckling: 91p (2019), 90p (2015), 91p (2014)
Robert Parker: 90p (2019), 90p (2016) 90p (2014), 90p (2011), 91p (2009)
Vinous: 93p (2011)
Tasting Panel: 91p (2011)
Wine Enthusiast: 91p (2009)
Wine & Spirits: 91p (2009)