Chateau Haut Condissas 2016
Sebastian berättar om drycken
Druvorna till Haut Condissas kommer från 15 noga utvalda hektar av de bästa vingårdarna i Jean Guyons ägo. Rankorna är i snitt 50 år gamla, tätt planterade i dubbel Guyot-uppbindning på välexponerade grusjordar. Odlingarna sker hållbart, utan herbicider och med vilda örter växande mellan raderna.
Skörden sker för hand med noggrann selektering av klasarna. Varje vingårdsläge vinifieras för sig i antingen barrique eller i små temperaturreglerade ekståndare. Efter jäsningen lagras vinet 3 månader på sin jästfällning med batônnage varefter det dras över till 100% nya ekfat för lagring i 18 månader.
Mer om denna dryck
Artnr | RB23 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14,5% vol. |
Druvor | Merlot (60%), Petite Verdot (20%), Cabernet Sauvignon (10%), Cabernet Franc (10%), |
Lagring | 24 månader på 100% nya franska ekfat |
Hållbarhet | 2023-2030 |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
94/100, En Magnum, Bettane & Desseauve
92-93/100, Yves Beck
92/100, James Suckling
92/100, Markus Del Monego
92/100, Neal Martin
91/100, Decanter
91/100, Wine Spectator, James Molesworth
17.5/20, Gault & Millau
Médaille d’or, Concours Mondial de Bruxelles 2015
Médaille d’or, Decanter World Wine Awards 2015