Corbatera 2012
Sebastian berättar om drycken
Ramon Alzamoras familj har sedan 1930-talet livnärt sig på den lilla vingården Corbatera i de mer höglänta nordöstra delarna av Montsant strax utanför byn Cornudella. På de högt belägna vingårdarna odlas Garnacha och Cabernet Sauvignon som skördas och vinifieras samtidigt. Lagring sker i en blandning av franka och amerikanska ekfat under 13 månader.
Mer om denna dryck
Artnr | NS02 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 16% vol. |
Druvor | Garnacha Tinta (70%), Cabernet Sauvignon (30%), |
Lagring | 13 månader på franska och amerikanska ekfat |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Guía Peñín: 90p (2012), 90p (2011), 88p (2009), 91p (2007)
Wine Advocate: 89p (2012)