Dolc de Mendoza 2014
Sebastian berättar om drycken
Förutsättningarna för att kunna göra Dolç de Mendoza kräver exeptionellt friska druvor då man inte skördar förrän första veckan i december. på grund av detta görs detta vin endast exeptionella årgångar. När druvorna kommer till vineriet avstjälkar och pressar musten till rostfria ståltankar. På grund av den mycket höga sockerhalten i druvorna blir det en hel del socker kvar då jästen gjort sitt jobb. Vinet lagras i nya amerikanska ekfat i tre år innan det buteljeras. Vinet genomgår varken filtrering eller kylstabilisering, vilket innebär att det förekommer en del fällning.
Mer om denna dryck
Artnr | EE18 |
---|---|
Volym | 500ml |
Alkoholhalt | 15,5% vol. |
Druvor | Monastrell (100%), |
Lagring | 36 månader på nya amerikanska ekfat, 12 månader på flaska |
Serveringstemp | 10-12 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Guía Peñin: 91p (2014), 91p (2013), 90p (2012), 90p (2011), 90p (2009)
Wine Advocate: 91p (2014)
Jancis Robinson: 17/20 (2011)