Emilio Moro 2021
Sebastian berättar om drycken
Ett vin som ständigt levererar generositet och struktur i en modern stil. Solmogen Tempranillo som understryks av fint rostade fat, vanilj och nejlika med en tät och mörkare fruktkaraktär där björnbär, körsbär och cassis fint samsas. Smaken bjuder på hög koncentration och en underliggande friskhet där den yppiga mörka frukten stramas upp av fint mogna tanniner och en lång köttig finish. Här behövs det mat som smakar! Vad sägs om en rödvinsbräserad oxkind med tryfferad puré och tempranillosky? Annars går ju en steak sandwich på hängmörad entrecote med Manchego och tryffelkräm också ner…
Druvor från stockar som är mellan 15 och 25 år gamla. Jäsning och macerering gjordes på rostfria ståltankar och därefter lagras vinet på både franska och amerikanska ekfat i 12 månader.
Mer om denna dryck
Artnr | EM41 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14,5% vol. |
Druvor | Tinta del Pais (100%), |
Lagring | 12 månader på franska och amerikanska ekfat. |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
James Suckling 92p (2020), 91p (2019), 92p (2016), 91p (2015)
Wine Enthusiast: 94p (2019), 92p (2016)
Guía Peñín: 92p (2019), 92p (2018), 91p (2017), 92p (2015), 91p (2014)
Parker: 91p (2018), 90p (2017), 91p (2016), 90p (2014)
Wine & Spirits: 91p (2018), 91p (2014)
Decanter: 91p (2018)
Wine Advocate: 90p (2017)
Wine Spectator: 91p (2016), 90p (2015), 90p (2014)