Guitian Godello 2018
Sebastian berättar om drycken
Detta är vineriets huvudprodukt, som står för ca 80% av deras totala produktion.
Druvorna skördas för hand i små 15-20kg lådor för att undvika att druvorna skadas. I vineriet avstjälkas och krossas druvorna varefter de kallmacereras innan musten avsklijs genom en lätt pneumatisk pressning. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade vid mellan 16-18°C. Vinet vilar på sin jästfällning en kortare tid innan det klarnas, kylstabiliseras och buteljeras. Det buteljerade vinet vilar ytterligare två månader på vineriet innan det släpps till försäljning.
Mer om denna dryck
Artnr | GU01 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 13,5% vol. |
Druvor | Godello (100%), |
Serveringstemp | 8-10 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Guía Peñín: 90p (2022), 90p (2021), 91p (2020), 90p (2019), 92p (2018)
Robert Parker: 91p (2019), 91p (2016), 90p (2014)
Wine Advocate: 91p (2016)
Vinous: 90p (2013)
Jancis Robinson: 17/20 (2007)