
Guitian Godello Fernentado en Barrica 2017
Sebastian berättar om drycken
Druvorna skördas för hand i små 15-20kg lådor för att undvika att druvorna skadas. I vineriet avstjälkas och krossas druvorna varefter de kallmacereras innan musten avsklijs genom en lätt pneumatisk pressning. Jäsningen sker barriquer av fransk och amerikansk ek. Vinet vilar i faten på sin jästfällning i 4 månader med bâtonnage varje vecka tid innan det filtreras och buteljeras. Det buteljerade vinet vilar ytterligare minst 6 månader på vineriet innan det släpps till försäljning.
Mer om denna dryck
Artnr | GU02 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 13,5% vol. |
Druvor | Godello (100%), |
Lagring | 8 månader sur lie och 2-3 månader på flaska |
Serveringstemp | 8-10 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner av Guitian Godello Fernentado en Barrica
Wine Advocate: 92p (2014)
Vinous: 91p (2011)