Pommard Clos des Epenots Premier Cru 2015
Sebastian berättar om drycken
I den muromgärdade vingården Clos des Epenots äger Chateau de Meusault 3,6ha. Vingårdens järnrika jordmån ger druvor med både kraft och aromatisk intensitet. Skörd sker för hand och följs av både manuell och optisk sortering av druvorna. Efter avstjälkning krossas druvorna och får kallmacerera 15 till 18 dagar innan jäsningen, som vanligtvis tar mellan 5 och 6 dagar. Lagringen sker i 30% nya ekfat och resterande i ett- och tvååriga ekfat under 15 till 18 månader.
Mer om denna dryck
Artnr | MT08 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 13,5% vol. |
Druvor | Pinot Noir (100%), |
Lagring | 15-18 månader på nya och gamla ekfat |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Burghound: 94p (2019), 93p (2018)
Jasper Morris: 93p (2018)
Decanter World Wine Awards: 97p Best in Show (2017)
Jancis Robinson: 16,5/20 (2017)
Jeb Dunnuck: 96p (2016)
Vinous: 94p (2016)
Robert Parker: 93p (2015), 90p (2014), 92p (2012)
Wine Advocate: 91-93p (2015)
Wine Enthusiast: 92p (2015)
Wine Spectator: 92p (2015), 91p (2014)