
Racorell 2020
Sebastian berättar om drycken
Racorell är namnet på vinet men även på den typ av skiffer som figurerar som jordmån tillsammans med lera där rankorna växer. Druvorna plockas när de når en sockerhalt som kommer motsvara 13,5% alkohol vilket är det lägsta som DOQ Priorat godkänner.
Musten fermenteras med hälften hela klasar och lagras sedan på stora ekfat som kallas för foudres i tolv månader.
El Mas de l´A är ett relativt nytt vingårdsprojekt som Alfredo Arribas påbörjade 2018 i Priorat i La Morera. Målet är att producera eleganta viner med lägre alkohol och lena tanniner baserade på druvan Garnacha av druvor från mestadels unga vinstockar. Produktionen ligger totalt på ca 10 000 flaskor per år från de fyra hektar på egendomen Mas del´Abella.
Mer om denna dryck
Artnr | PP35 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14% vol. |
Druvor | Garnacha Tinta, |
Lagring | 12 månader på ekfat om 500 liter. |
Hållbarhet | 2023-2026 |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Guía Peñín: 93p (2020), 92p (2019), 92p (2018)