Viña Española

La Tremenda 2017

La Tremenda

Recensioner av La Tremenda

Wine Advocate: 92p (2017)
Vinous: 89p (2012)
Jancis Robinson: 16,5/20 (2014)

Producenten: Enrique Mendoza

Ursprung: Alicante, Spanien

Druvor: Monastrell 100%,

Lagring: 6 månader på franska ekfat, minst 6 månader på flaska

Art.nr: EE20

Varukategori: Vin, Rött, Medelfylligt

Storlek: 750ml

Alkoholhalt 14%

Allergiinformation: Innehåller sulfiter.

Om drycken

La Tremenda är instegsvinet bland Enrique Mendoza's Monastrellviner. Druvorna kommer från en enskild vingård på deras estate "El Chaconero" i byn Villena. Vingården är belägen ca. 600m.ö.h. och planterades för 25 år sedan. Vinet jäser på rostfria ståltankar och lagras därefter på franska barriquer i 6 månader. 

Om producenten

Enrique Mendoza började intressera sig för vin på 70-talet. Till en början var produktionen på hobbynivå för vänner och familj men passionen för vin växte och 1989 grundades Bodegas Enrique Mendoza i den lilla staden Alfàs del Pi strax norr om Alicante.

Vingårdarna ligger på mellan 365-640 meter över havet nära staden Villena beläget i bergen väster om Alicante. Arbetet i vingårdarna sker i stor utsträckning enligt ekologiska principer vilket innebär att man inte använder kemiska bekämpningsmedel. Bevattningen är strikt kontrollerad för att utsätta plantorna för en optimal mängd vattenstress i syfte att uppnå optimal storlek och koncentration i druvorna. Vineriet drivs idag av Enriques söner José och Julián.