
Producenten
Agusti Torello Mata
(Cava de Agusti Torello Mata)
I sin ungdom började Agustí Torelló Mata intressera sig för vin och valde en ny affärsinriktning till skillnad från sin familj som försörjde sig å musikens och skrädderiets vägnar. Redan 1953 startade han branschens första kemiska laboratorium och sedan 1959 har han producerat Cava i eget namn. Innan dess jobbade han som vinmakare på ett flertal vingårdar. Agustí Torelló har lång erfarenhet men är fortfarande nyfiken och modern. Med andra ord, en nytänkande nestor i branschen som aldrig slår sig till ro. För detta värv har han nyligen blivit invald som hedersmedlem i ”The Cava Guild”.
Agustí Torelló Mata är en av få producenter av Cava som producerar vin utav druvor från enbart egna ägor. Här gör man endast vin från första pressningen och efter fermenteringen väntar en lång och tålmodig process med lagring på bodegan för att få fram unika, komplexa drag som ger uttryck för både druva, terroir och årgång.