Producenten

Bodegas Hispano+Suizas

(Hispano+Suizas)

Land: Spanien
Distrikt:
Vingården som lyfter vindistriktet Utiel-Requena

Efter många års arbete inom vinbranschen, dock på var sitt håll, märkte Marc Grin, Pablo Ossorio och Rafael Navarro att de hade liknande värderingar och visioner. Vinmakaren, odlaren och exportmanagern slog sina påsar ihop och började producera högkvalitativt spanskt vin. I början av 2000-talet startade de Bodegas Hispano Suizas, med tankarna om att vin, på samma sätt som en klassisk symfoni, behöver ha alla instrument på rätt plats.

Man valde den stora regionen Utiel-Requena, som för övrigt är en av de officiella regionerna för DO Cava. Utiel-Requena ligger väster om Valencia på Spaniens östkust. Bodegan som grundades 1905 ligger strategiskt i kanten av den stora spanska centralplatån som bidrar med notabel värme och svalkande vindar från Medelhavet, vilket hjälper till att producera druvor med distinkt karaktär.

Bodegan har cirka 60 hektar egna planteringar, varav 45 placerade intill vineriet. Planteringarna består av den viktiga druvan Bobal, men även internationella varianter som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir och Petit Verdot. Man har valt att plantera glest och använder endast de bästa druvorna som handplockas och sorteras noga. Efter skörden fermenteras de i 400-liters ektunnor för att få ut den optimala blandningen av aromer och smaker.

Trions viner har rönt internationella framgångar och är uppskattade av både Parker och Jancis Robinson.