Producenten

Felix Lorenzo Cachazo

Land: Spanien
Distrikt:
Hemsida: cachazo.com

Bodegas Félix Lorenzo Cachazo grundad 1946, handlar om en familj som ägnat sig åt att göra kvalitetsviner sedan fem generationer. Kopplingen mellan deras förfäder och vinframställning har varit intakt i många år.

Félix började tidigt sin resa i vinvärlden och arbetade i en av de gamla underjordiska vinkällarna i byn Pozaldez (Valladolid). Här gav han liv åt de gamla Amontillado-vinerna som då gjordes av druvan Verdejo. Det finns lite kvar av dessa starka och speciella viner nu, men vi får inte glömma att de var fröet till dagens moderna och framgångsrika Verdejo-viner.

Félix var en av "uppfinnarna" till att ändra stilen, en förändring som resulterade i räddningen av Verdejo-druvan som vid den tiden var dömd att försvinna. Från "Amontillado" till "Verdejo" uppstår med skapandet av ursprungsbeteckningen Rueda (D.O. Rueda) 1980, där Félix var en av de åtta grundarna. Från det ögonblicket började det hårda arbetet med att kommersialisera dessa nya Verdejo-viner.

Félix och hans fru, Rita Heras, moderniserade vinproduktionen genom att bygga en ny vingård och öppna dörrarna till den internationella marknaden. Slutligen har införlivandet av den yngre generationen av familjen gett nytt liv till ledningen av vingården.
Angela, dotter i familjen är vinmakare och sonen Eduardo är exportchef.