Producenten

Ferrer Bobet

Land: Spanien
Distrikt:
Hemsida: ferrerbobet.com
Här i Priorat utövar Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet sin passion för vin

I de kallaste delarna av Priorat, närmare bestämt i byn Porrera ligger bodegan Ferrer Bobet. Byggnaden är av modern arkitektur med futuristiska inslag och är placerad högst upp på en av de omringande bergstopparna. Största delen av vinförvaringen ligger under marken, dessutom äger man cirka sjuttio hektar mark i några av de brantaste delarna i regionen där vinrankorna påverkas av nord-östliga vindar och bergssluttningar.

På den egna marken har man planterat druvor som Carinyena, Garnatxa Negra, Syrah, Cabernet Sauvignon, Viognier och Roussane. Man arbetar även med odlare som har hundraåriga stockar av Carinyena och Garnatxa Negra, är noga med att ta tillvara på naturen med ekologiskt utförande gällande odling och utesluter bekämpningsmedel helt.

Bodegan skapades utifrån en historia om vänskap och respekt, en vänskap mellan vännerna Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet, som delar samma passion och samma intresse, både för vingården och för världen utanför. De delar också respekt och beundran för regionen Priorat, dess långa vinodlartradition, samt för jorden där druvorna växer.

Vännerna släppte sina första viner i början av 2000-talet och sedan dess har de fått stort erkännande för sina eleganta, harmoniska och balanserade viner som tydligt visar upp det bästa från Priorat.