Producenten

Sierra del Oso

Land: Spanien
Distrikt:
Hemsida: sierradeloso.com
Familjeföretag med lång tradition och kunskap om destillation

Familjen Moreno i Yebas har en lång tradition i destillering av starkspriten Orujo. Företaget i sin nuvarande form grundades år 1991. Före de legala förändringar år 1986 (som kräver att man har fasta installationer som uppfyller både sanitära och skattemässiga regelverk) kunde man fritt destillera Orujo både skattefritt och utan etiketter.

År 1995 utökade företaget sina lokaler och flyttade produktionen till Ojedo och blev därmed den största producenten av Orujo i regionen Cantabria. År 2007 anskaffade Sierra del Oso fler vingårdar i området Liébana och den ökade skörden bidrog till att nyinvesteringar i maskineriet kunde göras. I dagsläget har Sierra del Oso 28 stycken moderna destilleringsapparater i koppar samtidigt som produktionen är traditionsenlig.

Starkspriten Orujo destilleras från fermenterade skalrester från vinproduktion. I produktionen används endast druvor med mycket specifika karaktärsdrag. Vindruvorna till Orujo väljs noga i den egna vingården i området Liébana och även från andra vingårdar i området Castilla y León för att uppfylla kvalitetsstandarden och för den rätta smaken.