Producenten

Bodegas Estefanía

Land: Spanien
Distrikt:
Hemsida: mgwinesgroup.com
Vingård med lång och framgångsrik historia från Bierzo.

Namnet på vinerna - Tilenus - syftar till den romerske krigsguden Mars och används för att hylla regionens gyllene år under romartiden. Den romerska eran har alltså haft ett stort inflytande över just denna bodega som är inhyst i ett gammalt mejeri i byn Dehesas som ligger nära Ponferrada i regionen Bierzo. Logotypen vi ser på vinflaskornas etikett har sitt ursprung från ett gammalt mynt som hittades i en av vingårdarna.

MGV Wine Group är mycket måna om att föra fram de utmärkande dragen i de regioner där man producerar vin. Bodegas Estefanía visar därför tydligt Bierzos karakteristiska drag som kännetecknas av den bergiga omgivningen, Atlantens svalkande bris, den torra luften från Galicien, det kontinentala klimatet med stor dygnsvariation på temperaturer samt varma somrar och svala fuktiga vintrar.

Bodegans gamla vingårdslägen har också stor betydelse för vinernas unika personlighet. I den mineralrika lerjorden trivs druvan Mencía som ger endruvsviner med särpräglad karaktär och stor personlighet. Vinerna har alla blivit prisade under åren, speciellt Tinto Pagos de Posada, ett vin som är framgångsrikt i tävlingar samt lovordas högt av både nationella och internationella vinexperter.