Producenten

Bodegas Estefanía

Land: Spanien
Distrikt:
Hemsida: mgwinesgroup.com
Vingård med lång och framgångsrik historia från Bierzo.

Familjen Frias startade MGV Wine Group i slutet av 1990-talet. År 2014 förvärvade man Bodegas Estefania som är en av de framstående vingårdarna i denna grupp. Namnet på vinerna - Tilenus - hänsyftar till den romerske krigsguden Mars och används för att hylla regionens gyllene år under romartiden. Den romerska eran har alltså stort inflytande över just denna bodega som är inhyst i ett gammalt mejeri i byn Dehesas som ligger nära Ponferrada i regionen Bierzo. Logotypen vi ser på vinflaskornas etikett har sitt ursprung från ett gammalt mynt som hittades i en av vingårdarna.

MGV Wine Group är mycket måna om att föra fram de utmärkande dragen i de regioner där man producerar vin. Bodegas Estefanía visar därför tydligt Bierzos karakteristiska drag som påverkas markant av den bergiga omgivningen, Atlantens svalkande briser, den torra luften från Galicien, det kontinentala klimatet med stor dygnsvariation på temperaturer samt varma somrar och svala fuktiga vintrar.

Bodegans gamla vingårdslägen har också stor betydelse för vinernas unika personlighet. I den mineralrika lerjorden trivs druvan Mencía som handen i handsken och utav den gör man endruvsviner med särpräglad karaktär och stor personlighet. Vinerna har alla blivit prisade under åren, speciellt Tinto Pagos de Posada, ett vin som är framgångsrikt tävlingar samt lovordats högt utav både nationella och internationella vinexperter.