Producenten

Cavas Naveran

Land: Spanien
Distrikt:
Hemsida: naveran.com
Hantverksmässig Cavaproducent med anor från 1800-talet.

Berättelsen om Cavas Naveran börjar med kärlek. I mitten på 1800 talet kom unge Pablo Parellada tillbaka från en resa till Argentina och gifte sig med dottern till Markisen av Naveran. Familjen Parellada of Naveran har sedan dess fortsatt att producera Cava.

Produktionen utförs helt ekologiskt och med stort ansvar för naturen. Man använder varken bekämpningsmedel eller gödningsmedel för att följa den hantverksmässiga tradition som startades av familjens anfader. Familjen visar även starkt intresse för innovation. Denna kombination samt strävan efter perfektion har gjort att deras viner fått höga betyg av internationella vinskribenter.

Can Parellada är en av de största gårdarna i området och består av 110 hektar som är uppdelade i odlingar och bostadsyta. Vingården är belägen i centrala Penedés, här odlas vita inhemska druvor, Macabeu, Xarel-lo, och Parellada. Dessutom internationealla vita varianter som Viognier och Chardonnay samt röda Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Tempranillo och Merlot.

Naverans årliga produktion ligger på 500’000 flaskor, hälften av dessa är Cava. Man har en källare som har lagringskapacitet för cirka 1’000’000 liter vin. Här finns både ståltankar och franska ekfat från Limousin.