
Perez Pascuas Gran Seleccion 2009
Sebastian berättar om drycken
Tempranillo (tinto fino) från 80-åriga rankor (lägre kvantitet från gamla rankor ger högre koncentration) i lerblandad kalkstensjord på 840 meters höjd. Årgången gav utmärkt kvalitet på druvorna. Lagrat 26 månader i amerikansk och fransk ek samt 36 månader i flaskan. Utseendet är djupt rubinrött med bred granatfärgad gloria. Mogen doft av skogsmark, svamp, mogna röda bär, kalkmineral, fatkryddor, aning läder, körsbär och jordgubb. Mycket elegant uttryck. Smaken följer doftens aromer med inslag av järn, stenbrott, pannrum och svamp, alltihop inramat av en fin struktur. Friskhet i syra och finkorning tannin. Fortfarande vital. Lagringspotential.
Drick till stenugnsbakat dilamm i sin egen feta sås och doppa bröd däri (som i Ribera del Duero).
Mer om denna dryck
Artnr | PE22 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14% vol. |
Druvor | Tinto Fino (100%), |
Lagring | 26 månader på franska och amerikanska ekfat, 36 månader på flaska. |
Hållbarhet | 2014-2020 |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner
Wine Advocate: 94p