Producenten

Navajas

(Bodegas Navajas)

Land: Spanien
Distrikt:
Bodegas Navajas är en familjeägd vingård i Rioja med anor från 1918

Vingården ligger i byn Navarrete som är belägen i hjärtat av La Rioja Alta. Här lyder mottot ”modern vinmakning och traditionella metoder”. De fristående men väl övervakade odlarna finns på 150 hektar mark och ligger i två av regionerna, Rioja Alta och Rioja Oriental. De är utvalda för sin exeptionella jordmån och möjlighet att tillgodose högkvalitativa druvor. 

Bodegas Navajas tillverkar allt från röda unga Joven till Gran Reserva-viner samt ekfatslagrade vita och dessutom rosévin. De druvor som används är de blå; Tempranillo, Garnacha, Mazuelo och Graciano samt de gröna; Viura, Malvasia och Garnacha Blanca.   
  
Efter handplockning tas druvorna emot i det ultramoderna vineriet som för övrigt var ett av de första i världen som installerade rostfria ståltankar som gick att temperera. Här i de 32 tankarna börjar processen mot de traditionella Riojavinerna som Bodegas Navajas producerar. 

Efter den stipulerade lagringstiden i fat - här på Bodegas Navajas används både franska och amerikanska - hamnar vinet i flaska genom den egna buteljeringslinjen. Sedan får vinet ytterligare en gång vila i källaren allt för att vinet skall utvecklas och bli precis så bra som teamet på Bodegas Navajas vill.